Opći uvjeti korištenja

NEFERHAIR J.D.O.O. ZA USLUGE Vl. Amina Ćurčić OIB: 51267226472 Sjedište: Sveti Ivan Zelina (Grad Sveti Ivan Zelina) Ulica hrvatskih branitelja 33

Opći uvjeti internet-trgovine neferhair.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini, važećima na području Republike Hrvatske.

Ovi opći uvjeti i odredbe primjenjuju se na korištenje neferhair.hr internet-trgovine na domeni www.neferhair.hr uključivo sa svim podstranicama i na kupnju tamo dostupnih proizvoda. Molimo Vas da pažljivo pročitate ove uvjete i odredbe prije korištenja internet-trgovine. Vaša suglasnost s ovdje navedenim uvjetima i odredbama preduvjet je za izvršavanje kupnje.

OPĆE ODREDBE I UVJETI KORIŠTENJA INTERNET-TRGOVINE

Internet-trgovinu dostupnu na domeni neferhair.hr uspostavila je tvrtka NEFERHAIR J.D.O.O. čije se sjedište nalazi na adresi Sveti Ivan Zelina (Grad Sveti Ivan Zelina) Ulica hrvatskih branitelja 33, Hrvatska, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu pod brojem (MBS) 081318655, OIB 51267226472, VATID HR51267226472 (dalje u tekstu „NEFERHAIR“ ili „Prodavatelj“). Ako imate pitanja, možete nam se obratiti na e-mail adresu aminaneferhair@gmail.com ili na kontakt podatke navedene na stranici u polju „Kontakti“.

NEFERHAIR J.D.O.O. pruža uslugu internet-trgovine na domeni www.neferhair.hr. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem, provođenja financijskih transakcija, prodaje robe između korisnika internet-trgovine, tj. između Kupca i Prodavatelja, te organiziranja dostave predmeta prodaje. Uslugu internet-trgovine moguće je koristiti na teritoriju Republike Hrvatske te u svim zemljama Europske unije.

Ove Opće odredbe i uvjete prihvaćate elektroničkim putem prilikom potvrđivanja narudžbe u internet-trgovini. Također, savjetujemo Vam da pročitate i Pravila zaštite podataka i privatnosti, kao i Pravila o kolačićima („cookies“), budući da se i ovi dokumenti odnose na korištenje internet-trgovine.

Kupac kao korisnik slaže se da će koristiti internet-trgovinu isključivo u skladu s pozitivnim propisima za pregled objavljenih sadržaja, kupnju dostupnih proizvoda predavanjem pravno valjanih narudžbi i komunikaciju s Prodavateljem.

Usluge neferhair.hr internet-trgovine ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup neferhair.hr internet-trgovini. NEFERHAIR J.D.O.O. nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja sadržaja internet-trgovine i korištenja na njoj dostupnih usluga.

PROMJENE OPĆIH UVJETA

Važećom verzijom Općih odredbi i uvjeta korištenja internet-trgovine uvijek se smatra ona verzija koja je objavljena na ovoj stranici. Za slučaj sporova, primijenit će se verzija koja je bila važeća u trenutku izvršenja kupnje i s kojom ste kao korisnik izrazili svoju suglasnost u trenutku predavanja narudžbe.

Ovim Vas putem obavještavamo da postoji mogućnost povremene promjene Općih odredbi i uvjeta korištenja internet-trgovine zbog usklađivanja s promjenama zakona i/ili našim poslovnim procesima. Tehnički nismo u mogućnosti svakog korisnika obavijestiti o eventualnim promjenama, stoga Vam preporučamo da pročitate ovaj tekst prilikom ponovnog korištenja internet-trgovine kako biste se upoznali s mogućim promjenama.

NEFERHAIR J.D.O.O. zadržava pravo izmjene ili ukidanja (privremeno ili trajno) bilo kojih proizvoda ili usluga koje pruža, kao i promjene sadržaja u internet-trgovini, bez prethodnog odobrenja ili obavijesti, uz primjenu dobrih poslovnih običaja.

SKLAPANJE UGOVORA O KUPOPRODAJI

Prilikom pregledavanja sadržaja internet-trgovine možete slobodno birati željene artikle i dodavati ih u košaricu. Ova radnja nije ni na koji način obvezujuća. Nakon što ste odabrali željene artikle i sigurni ste da ih želite kupiti, krećete u proces narudžbe prilikom koje unosite sve podatke potrebne za izvršenje narudžbe, potvrđujete svoju suglasnost sa Općim odredbama i uvjetima korištenja internet-trgovine te, ovisno o odabranom načinu plaćanja, izvršavate plaćanje. Radnje koje ste izvršili i potvrdili prilikom procesa predavanja narudžbe smatraju se sklapanjem ugovora o kupoprodaji i kao takve su obvezujuće.

Cijena proizvoda navedena na internet-trgovini uključuje PDV (VAT) i predstavlja poziv korisnicima za kupnju robe po toj cijeni. Naručena roba isporučuje se po cijenama i uvjetima važećim na internet-trgovini na dan predavanja narudžbe bez obzira na cijene i uvjete važeće na dan isporuke.

Ove Opće odredbe i uvjeti čine sastavne dijelove ugovora o kupoprodaji sklopljenog putem internet-trgovine.

Nakon predavanja narudžbe korištenjem sučelja internet-trgovine, primit ćete na e-mail adresu koju ste upisali u procesu narudžbe automatski generiranu potvrdu o primitku narudžbe (u daljnjem tekstu „Potvrda“). Potvrda o primitku narudžbe ne smatra se potvrdom sklapanja ugovora o kupoprodaji od strane Prodavatelja, već je isključivo dokument kojim se potvrđuje primitak narudžbe.

Prodavatelj zadržava pravo odbijanja primljene narudžbe ako zbog izvanrednih okolnosti nije u mogućnosti izvršiti narudžbu prema standardima kvalitete internet-trgovine neferhair.hr. Prodavatelj nije obvezan na temelju primljene narudžbe sklopiti ugovor o kupoprodaji u slučaju kada ne može u potpunosti izvršiti obveze iz ugovora. Ugovor o kupoprodaji od strane Prodavatelja smatra se sklopljenim u trenutku otpreme robe o čemu ćete biti obaviješteni posebnom e-mail porukom.

CIJENE PROIZVODA I NAČINI PLAĆANJA

Sve cijene proizvoda u internet-trgovini izražene su u hrvatskim kunama (HRK), uz prikazanu protuvrijednost u eurima (EUR) i uključuju PDV (VAT). Protuvrijednost u eurima (EUR) obračunata je prema važećem središnjem tečaju Hrvatske narodne banke. Točan iznos cijene u eurima (EUR) ovisi o važećem tečaju banke krajnjeg korisnika u trenutku plaćanja. Cijene proizvoda iste su za sve vrste plaćanja i vidljive su na stranici proizvoda i u košarici prilikom zaključivanja narudžbe. U cijenu proizvoda nije uključen trošak dostave koji se posebno obračunava u zadnjem koraku narudžbe nakon što korisnik upiše željenu adresu dostave, osim u slučaju kada su ispunjeni uvjeti za besplatnu dostavu (narudžba artikala u vrijednosti iznad 75 eura, preračunato u kune prema važećem središnjem tečaju Hrvatske narodne banke u trenutku potvrde narudžbe). Prodavatelj zadržava pravo promjene cijene bez prethodne obavijesti.

U izvanrednim slučajevima administrativne pogreške u iskazivanju cijene proizvoda na stranicama internet-trgovine, nismo obvezni sklopiti ugovor o kupoprodaji po nepovoljnim uvjetima. Ako do takvog slučaja dođe, ponudit ćemo Vam da proizvod kupite po ispravnoj cijeni, bez obveze prihvaćanja takve ponude. U slučaju Vašeg neprihvaćanja ponude, plaćeni iznos bit će Vam vraćen ako je uplata s Vaše strane prethodno izvršena.

Proizvodi ostaju vlasništvo Prodavatelja do primitka potpune uplate prema sklopljenom ugovoru o kupoprodaji, bez obzira je li roba isporučena.

Plaćanje možete izvršiti kreditnom ili debitnom karticom (Visa, MasterCard, Maestro, American Express, Diners) u trenutku zaključivanja narudžbe u internet-trgovini, uplatom na naš transakcijski račun korištenjem internet-bankarstva ili opće uplatnice i gotovinski pouzećem prilikom primitka pošiljke (pouzeće vrijedi samo za Republiku Hrvatsku). Kod plaćanja kreditnim ili debitnim karticama postoji mogućnost plaćanja na rate koja se odnosi isključivo na korisnike koji plaćanje vrše karticama izdanima od strane hrvatskih banaka. O mogućnostima plaćanja na rate za pojedinu karticu možete se detaljno informirati na stranici „Načini plaćanja“.